foto lange arm fenomeen

PRESBYOPIE

 

Vanaf de leeftijd van 40jaar kan het lastiger worden om van dichtbij te lezen. De letters in de krant, een boek of een tijdschrift worden steeds moeilijker om te lezen. Dit verschijnsel heet presbyopie. Het is een oogprobleem waarbij onze oogspiertjes hun vermogen verliezen om voldoende scherp te stellen op leesafstand.

Bij sommige mensen komt het probleem voor dichtbij tegelijk met een probleem veraf. In andere gevallen wordt er al een bril gedragen voor ver en is er een extra correctie nodig voor nabij. In beide gevallen hebben we dus een bril nodig om zowel veraf als dichtbij te lezen…

 
progressieve glazen De oplossing: geïndividualiseerde progressieve brillenglazen

Met progressieve glazen hebt u op alle afstanden een helder beeld. Dat komt omdat in dit type brillenglazen meerdere correctiegebieden zitten: veraf, dichtbij en tussenafstand. Deze verschillende correctiegebieden lopen zachtjes in elkaar over en vermijden vervelende, schokkende overgangen bij het kijken van dichtbij naar veraf en omgekeerd.

Wij zijn dan ook gespecialiseerd in geïndividualiseerde progressieve glazen die volledig aangepast zijn aan alle criteria die eigen zijn aan ieders persoon, zijn morfologie en levensstijl alsook het gekozen montuur.

 

Bij langdurig beeldschermwerk: computerglazen

In deze hectische tijden krijgen onze ogen het steeds zwaarder te verduren. We gaan veel meer tijd spenderen al lezend of turend naar een beeldscherm dan vroeger. Daarbij komt dat we alsmaar langer actief blijven. Geen wonder dus dat we steeds vaker last hebben van vermoeide ogen. Daarvoor bestaat een oplossing.

 

Naast uw progressieve brillenglazen kan u kiezen voor een tweede bril met glazen die speciaal ontwikkeld zijn voor beeldschermwerk. Deze computerglazen of uitgebreide leesglazen overbruggen de fixatieafstand van dichtbij naar tussenafstand. Ze zorgen voor een scherp zicht en een natuurlijke houding tijdens het werk of het beoefenen van uw hobby.