BRILLEN

Alles kan en alles mag, luidt het in de huidige brillenmode. Kies je voor een kunststof bril, of liever een metalen versie. Ga je voor een grote, opvallende bril, of eerder een klein, pittig model? Kies je voor kleur, of verkies je zachte, natuurlijke tinten? Bij Optiek Synhaeve is er voor ieder wat wils!

Unifocale brillen

Bij Optiek Synhaeve begrijpen we dat helder en scherp zicht van essentieel belang is. Daarom hebben we een ruime keuze aan unifocale brillenglazen die op maat gemaakt zijn voor jouw specifieke behoeften.

Of je nu bijziend of verziend bent, onze unifocale brillenglazen corrigeren je zicht op één afstand. Of het nu gaat om lezen, computerwerk of in de verte kijken, onze glazen bieden helderheid en comfort. Onze deskundige medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de juiste unifocale brillenglazen, zodat je weer met vertrouwen kunt zien en de wereld om je heen scherp ervaart.

Multifocale brillen

Vanaf de leeftijd van 40 jaar kunnen er leesproblemen ontstaan. De letters in de krant, een boek of een tijdschrift worden steeds moeilijker om te lezen. Dit verschijnsel heet presbyopie. Bij sommige mensen komt het probleem voor dichtbij tegelijk met een probleem veraf. In andere gevallen wordt er al een bril gedragen voor ver en is er een extra correctie nodig voor nabij. In beide gevallen hebben we dus een bril nodig om zowel veraf als dichtbij te lezen …

Een multifocale bril is de oplossing! Met gepersonaliseerde progressieve brillenglazen heeft u op alle afstanden een helder beeld. Dat komt omdat in dit type brillenglazen meerdere sterktes zitten voor veraf, tussenafstand en dichtbij. Deze verschillende correctiegebieden lopen zachtjes in elkaar over en vermijden vervelende, schokkende overgangen bij het kijken van dichtbij naar veraf en omgekeerd.

Lees verder
Met deze multifocale glazen kunnen bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en andere visuele ongemakken gecorrigeerd worden. Maar naast hun optische kwaliteiten blijven brillen ook een persoonlijke uiting van stijl en individualiteit. Met een ruim aanbod aan merken en modellen kunnen we de bril- en glaskeuze aanpassen aan ieders visuele behoefte, morfologie en persoonlijke voorkeur.

Computerbril

Tegenwoordig brengen we uren voor onze computer, tablet of gsm door. Bij velen leidt dit intensieve schermgebruik tot brandende ogen, hoofdpijn, nekklachten,… Dit zijn kwaaltjes die we beter kennen als het Computer Vision Syndrome (CVS). Ongeveer 30 tot 80% van de pc-gebruikers lijdt eraan, reden genoeg dus om er oog voor te hebben! 

Lees verder

Multifocale brillenglazen bieden een uitstekend zicht op elke afstand, maar de zone waarmee we naar onze computer kijken (50 cm afstand) is vaak net te klein om de hele dag comfortabel te werken. Computerglazen lossen dit probleem op door een extra brede kijkzone te voorzien voor het tussenzicht. Ze zorgen voor een uitermate scherp zicht en een maximaal comfort. Je oogspieren zijn meer ontspannen, je ogen minder snel vermoeid.

Zonnebrillen

Ook een zonnebril mag gezien worden. Vroeger had een zonnebril een bijna uitsluitend beschermende functie. Nu is dat een combinatie van een knap design en kwaliteitsvolle glazen voor een optimale bescherming tegen het schadelijke UV-licht, onmisbaar op zomer- en skivakanties!

Lees verder

Heb je graag een zonnebril aangepast aan jouw sterkte? Geen probleem! Wij hebben veel modellen in huis die we kunnen maken met glazen op sterkte.

Hou de website zeker in de gaten, want ieder jaar loopt er bij ons in de winkel een heuse zonnebrilactie. Dankzij deze actie betaal je 1 paar zonnebrilglazen op sterkte voor de helft van de prijs!

Sportbrillen

Tijdens het sporten wil je scherp zien én je vrij kunnen bewegen. Een bril die van je neus afglijdt, beslaat of knelt, kan hinderlijk zijn. Gelukkig bestaat er een oplossing: een sportbril op sterkte.

Lees verder

Een sportbril op sterkte is speciaal afgestemd op jouw unieke behoeften tijdens fysieke inspanningen. Zo’n bril sluit naadloos aan dankzij het aangepaste en extra stevige design dat toch uiterst licht aanvoelt. Bij intensief sporten houdt een elastische band de bril zelfs nog beter op zijn plaats. Eindelijk gedaan met dat afzakken en weer op de neus duwen!

Dankzij goed ontspiegelde en gepolariseerde glazen heb je meer contrast en zie je scherper dan ooit. Ook hevige schokken of slecht weer kan een sportbril op sterkte perfect aan. Meer nog: er bestaan glazen die zich automatisch aan de lichtintensiteit aanpassen. Je mist geen enkel detail meer.

Wij werken met de volgende glasleveranciers samen:

Kinderbrillen

Tijdens de eerste levensjaren nemen kinderen heel veel informatie op via het visuele kanaal. Hun visuele functies ontwikkelen zich verder tot de leeftijd van 7 jaar. Met een goed zicht kan je kind ten volle ontwikkelen en leren, zowel thuis als op school. Een reden te meer om elk gebrek tijdig op te sporen en te corrigeren.

Lees verder

Je kind kiest natuurlijk een bril die hij leuk vindt, maar als ouder moet je ook rekening houden met comfort en veiligheid. Wees gerust, het aanbod aan kinderbrillen is groot genoeg. Wij begeleiden je graag bij het kiezen van de perfecte kinderbril die aan alle noden voldoet. Want ook een kinderbril moet aangepast worden aan de gezichtsbouw en de behoeften van onze kleine oogappel. Tenslotte is ieder kind uniek!

Myopie remmend

Bij Optiek Synhaeve bieden we een selectie van myopie remmende glazen aan, speciaal ontworpen om de progressie van bijziendheid bij kinderen te helpen vertragen. Deze innovatieve glazen helpen de ogen te ontspannen tijdens visueel belastende activiteiten zoals lezen en het gebruik van digitale apparaten. Onze experts staan klaar om je te adviseren over de mogelijkheden en voordelen van myopie remmende glazen. Ook wij willen het beste voor uw kind.

Onze merken