Over ons hoorcentrum

Hebt u het gevoel dat u regelmatig een stuk van het gesprek mist? Moeten de mensen uit uw omgeving regelmatig dingen herhalen of luider spreken voor u ze begrijpt? Gebeurt het dat men u zegt dat uw TV of radio te hard staat?

Deze zaken kunnen erop wijzen dat u een gehoorverlies heeft. Om te weten hoe het nu precies met uw gehoor gesteld is, kunt u langskomen voor een gratis hoortest (zonder medisch doel). We bespreken het resultaat grondig.

Lees verder

Blijkt er gehoorverlies aanwezig te zijn, dan vindt er best eerst een onderzoek door een Neus-Keel-Oorarts plaats. De NKO-arts kan oordelen of er zich afwijkingen in de oren bevinden die de gehoorproblemen kunnen verklaren. Indien de arts hoorapparaten als de beste oplossing ziet, zal hij u een formulier meegeven, waarmee de mutualiteit bij de aankoop van hoorapparaten een stuk in de kosten terugbetaalt.

Hoortoestellen

Er bestaan heel wat verschillende soorten hoortoestellen. Onze audiologe geeft u een gepersonaliseerd advies om samen met u de meest geschikte hoorapparaten te kiezen in functie van uw gehoor en budget.

Er is een proefperiode van ongeveer een maand, waarin de hoorapparaten verder worden afgesteld volgens uw wensen. Gedurende die periode is het belangrijk dat u de apparaatjes uitvoerig test in verschillende omgevingen.

Lees verder

Ook na aankoop van de hoorapparaten blijven we alles opvolgen. Inbegrepen in de service zitten gratis bijregelingen. Daarnaast is het aangeraden om een 6-maandelijkse controle met gratis onderhoud van de toestellen te laten uitvoeren.

we verkopen ook batterijen, onderhoudsproducten en hulpmiddelen voor slechthorende personen. Een huisbezoek is mogelijk na afspraak voor mensen die niet meer mobiel zijn.

Gehoorbescherming

Eén van onze meest onmisbare zintuigen, naast onze ogen, is ons gehoor. Overmatige blootstelling aan harde geluiden kan, afhankelijk van het geluidsniveau, onomkeerbare gehoorschade veroorzaken, dit omdat beschadigde haarcellen in het oor niet meer herstellen. (Meer dan 80dB(A) is reeds schadelijk voor het gehoor!)

Gehoorbescherming op maat biedt een specifieke demping voor verschillende situaties: industriedoppen, muziekdoppen, schietdoppen, doppen voor motorrijders…
Met een gehoorbescherming op maat geniet u van een optimale bescherming op de werkvloer, tijdens een repetitie met uw band, bij een bezoek aan een festival of bij het uitoefenen van uw favoriete hobby.

Lees verder

De booschap bij Optiek Synhaeve is duidelijk: voorkom lawaaidoofheid en zorg voor een specifieke, individuele gehoorbescherming op maat!

Aarzel niet ons te contacteren voor deskundig advies omtrent gehoorbescherming op maat.

Slaap- en zwemdoppen
op maat

Slaap- en zwemdoppen worden respectievelijk uit een praktische en medische overweging geadviseerd. De doppen worden, net zoals gehoorbescherming, op maat gemaakt. Dit is belangrijk omdat deze doppen ook goed moeten afsluiten. Alleen bevatten deze doppen geen ingebouwde filter. Slaapdoppen zorgen ervoor dat u weer kan slapen bij vervelende omgevingsgeluiden zoals bij verkeershinder.

Lees verder

Naast storende omgevingsgeluiden buitenshuis, kan ook een snurkende partner uw nachtrust verstoren. Dit laatste voorbeeld is een veel voorkomende reden om slaapdoppen te gebruiken. Slaapdoppen dempen tot 30dB, daarmee dempen ze voldoende de harde geluiden die het gemakkelijk inslapen en de nachtrust verstoren.

Zwemdoppen worden geadviseerd voor mensen die problemen hebben aan het oor en waarbij er absoluut geen water in de gehoorgang mag komen.

Contactformulier

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Kies uw type dienst: